Arven etter OL 94 – idrettsglede på NMS Mesnali Leirsted

lillehammer94

Visste du at NMS Mesnali Leirsted er meget drevne på tilrettelegging av treningsfastiliter og idrettsaktiviteter?

Lillehammer- og Sjusjøen-området er viden kjent for en unik treningskultur. I tillegg til den lokale interessen i området fra før, er naturområdene nord for Lillehammer som skapt for idrett og aktivitet.

Det er ikke tilfeldig at OL på Lillehammer ble en suksess i 1994. Mange i regionen, frivillige og andre engasjerte jobbet hardt for å få dette til. Noe av arven etter et slikt OL er nettopp kompetanse og erfaringer. Selv om vi ikke direkte hadde idrettsutøvere her så la denne perioden grunnlaget for mye av den kunnskapen vi sitter på i dag, forteller daglig leder Thor Kristian Ringsbu ved NMS Mesnali Leirsted.

I forbindelse med trening og aktivitet retter leirstedet seg mot idrettslag, bedriftslag og treningsgrupper som ønsker å legge et treningsopphold i denne delen av landet. Enten det er snakk om en generell treningsleir eller oppladning til konkurranse, så har Mesnali Leirsted gode fasiliteter og for mange, god kompetanse for god og riktig tilrettelegging.

– Med over 30 års erfaring med slike grupper, sitter vi igjen med mye kompetanse. Gode senger er viktig, og like viktig er maten. Driver man med trening og idrett skal man ha næringsrik og god mat, gjerne fem måltider om dagen. Vi har gode senger og vi har et kjøkken med egne ansatte som leverer god mat. Vi vet mange av gruppene våre setter pris på dette, og hvis vi gjør det vi er gode på så kan gruppa ha fullt fokus på trening, forteller Ringsbu. Mange gode tilbakemeldinger betyr at de gruppene vi har her ser at vi klarer å levere. At vi er fleksible og tilpasningsdyktige er viktig både for oss og gruppene.

Leirstedet har over 120 sengeplasser, her kan store grupper være på samme sted. De trenger ikke å fordele seg på ledige hytter på forskjellige steder. Leirstedet har overnattingsbygg med alt i fra 8 – 46 sengeplasser. Det gjør stedet fleksibelt, mindre grupper kan leie enkelthus etter behov.

– Hos oss kan gruppen, både sove, spise og ha teori/undervisning samlet. Vi ønsker at våre gjester skal få en god trenings- og idrettsopplevelse. Det å ta vare på kroppen blir mer og mer viktig og vi ønsker å bidra til dette, sier Thor Kristian Ringsbu.

Du har kanskje også lyst til å lese...